Frilanskontor: Inspirasjonsdag for produsenter og selvproduserende kunstnere med Sigrid Aakvik

Produsent, agent, manager, kreativ produsent - Hva er egentlig en produsent?

Har du opplevd å få støtte til et prosjekt, og så skulle lage en forestilling. Helt alene? Som selvproduserende kunstner har man ofte ufattelig mange hatter og føler seg som en blekksprut som mangler armer. Da har man nok kjent på behovet for hjelp, og ønsket å ha noen å lesse litt av på. Noen ganger kan produsentjobben føles som en alt-i-1 oppgave, hvor man skal være god til veldig mange forskjellige oppgaver. Søknadsskriving, budsjetter, koordinering, reisebyrå, skatt og toll-ekspert, publikumsutvikler, markedsføring, some, produksjonsplaner, kontrakter og en hel masse digitale verktøy til å navigere alle oppgavene. Men må det være sånn? Denne dagen utforsker vi produsentrollen, og hvordan man kanskje kan skape nye allianser og bli veldig god til noe isteden for alt.

Sigrid Aakvik driver til daglig byrået og produksjonsselskapet Art & About fra sin base i Aarhus. Art & About er et nordisk byrå for scenekunst som samarbeider med en rekke nordiske kompanier, med hovedfokus på å styrke og posisjonere den enkelte kunstners/kompanis rolle i internasjonal sammenheng. Vi jobber både med å sende enkeltforestillinger på turné og med langsiktige internasjonale strategier for etablerte kompanier. I tillegg håndterer vi et bredt spekter av produsentoppgaver - både i internasjonal og nasjonal sammenheng. Aakvik er utdannet ved Dramaturgi ved Aarhus Universitet, og har 20 års erfaring som produsent både for det frie felter, og for institusjoner og festivaler.

Velkommen til Frilanskontor 25. oktober! Star, DansiS, RAS og Tou inviterer regionens frilansere til å legge kontordagen sin på Tou en gang i måneden, med ønske om å styrke samarbeid på tvers av disipliner, og å bistå til kunstadministrativt faglig påfyll. Representanter fra Star, DansiS, RAS og Tou er tilgjengelig for å svare på spørsmål. Vi stiller som alltid med gratis kaffe, te, og ferskt bakverk. Arrangementet er gratis, og åpent for alle.

← Tilbake til program