Kissa Tou

Inspirert av de japanske lyttecafeene - kissa eller kissaten - tilbyr Tou nå muligheten til å dykke dypt inn vinylens vidunderlige verden. Filosofien bak kissaten-type lytting er basert på en kuratert plateutvelgelse (av 'mestere' innen musikkstilen), lydanlegg av ypperste klasse (Electrocomaniet), og et immersert publikum uten prat eller forstyrrende lyder (på sammen måte som en konsert).


Dette er sosial lytting hvor god lyd og enestående musikk skaper analoge pusterom i en ellers hektisk og hyperdigital hverdag. Bli med inn i kissatens verden og kjenn pulsen senke seg.


Kissa lyttedogme

· Bestill drikke i baren (PS! kom i god tid, plateavspillingen starter presis)

· Tre inn i lytterommet, ta plass og gjør deg selv komfortabel

· Kveldens kuratering blir presentert av kveldens 'mester' (15 min)

· Første side (ca. 20 min.)

· Drikkepause (5min.)

· Andre side (ca. 20 min.)


Kveldens album:Brian Eno, Another Green World (Island Records, 1975)

En spesiell, og ikke minst, spesielt bra plate i Brian Enos omfattende katalog. Another Green World kan høres som en slags overgang mellom pop-fasen og det som skulle bli ambient-fasen, og en merker her hvordan Eno på alvor tar i bruk studioet som instrument. Albumet inneholder mange kortere spor, det meste instrumentalt, mørke og skakke melodier, sammen med synthbaserte minimalistiske tablåer. Midt oppi det hele finner en melodiøse og korte, kondenserte popsanger. Albumet er vanskelig å sjanger-plassere, men man kan høre elementer fra glampop, kunstrock, minimalisme, jazz og krautrock.


Sindre Bjerga er kveldens platemester, og han vil gi en innledning til musikken vi skal høre.


← Tilbake til program