VI HAR LEDIG ETABLERINGS-ATELIER!

Tou ønsker å støtte kunsthåndverkere og billedkunstnere som planlegger å etablere seg i Stavanger, samt bidra til å skape fellesskap mellom uetablerte og etablerte kunstnere. 

Etablerings-atelierene er lokalisert i atelierhuset på Tou, som er bygd og finansiert av Stavanger kommune. 31 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndtverkere har sine arbeidsplasser i bygget, samt Tou Trykk, Grafisk Verksted.

Etablerings-atelierene har en begrenset leietid på to år. Det vurderes om det skal åpnes for muligheter for forlengelse. Husleien er fullfinansiert av Tou. Gratis bruk av prosjektrom følger også avtalen. 

Atelieret er 19,9 m2, subsidiert leie pr. mnd: 1516,- 

Søkekriterier: 

Søkere må ha gjennomført kunstutdanning på bachelor eller masternivå innen de siste tre årene. Søknaden skal være begrunnet og inneholde CV og en presentasjon av eget arbeid med 10 verk eller annet billed, lyd og/eller videomateriale. 

Studenter kan ikke søke. Atelieret skal kun brukes til kunstnerisk produksjon. Atelieret skal ikke brukes som lager eller stå uten aktiv bruk i lengre perioder. Ved fravær fra atelieret i mer enn 2 måneder skal det gis en skriftlig orientering til Tou om årsaken til dette. 

Som leietaker i Atelierhuset Tou får du muligheten til å bli en del av et miljø der visuell kunst, musikk, dans og andre kunstformer møtes. 

Søknad med vedlegg sendes til tou@touscene.com

Søknadsfrist: 1. oktober. 2020

Tildelingen vil skje innen 15. oktober med mulig innflytning 1. november. 

KAPITTEL + TOU = SANT

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet arrangeres i år fra 16-20 september 2020 med temaet Avtrykk.

Under Kapittel presenterer Tou et variert program bestående av forestillinger, samtaler, konsert og bokbad. Velkommen!

——————————————————————————————————————–

Her kan du se hele programmet på Tou:

FREDAG 18. SEPTEMBER

Baksnakk med De Naive og Karoline B. Lund

Klokken 13.00 i Maskinhallen.

Torsdag 17. september klokken 19.00 vises performanceverket Island Express av De Naive under Kuppelkupp på Stavanger Kunstmuseum. I forbindelse med visningen inviterer vi til Baksnakk med De Naive og Karoline B. Lund på Tou dagen etter visningen.

Bokbad med Else Kåss Furuseth og Benedicte Wessel-Holst

Klokken 21.00 i Maskinhallen

Velkommen til bokbad med to av Norges morsomste damer!

——————————————————————————————————————–

LØRDAG 19. SEPTEMBER

Vinylens verden

Klokken 18.00 i Lytterommet på T-Time

Børge Fjordheim og Sigve Håland deler sine erfaringer med vinyltrykk som avtrykk. Samtalen ledes av Per Dahl, professor ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS.

Konsert med Stein Torleif Bjella (utsolgt)

Klokken 22.00 i Maskinhallen

Ekstrakonsert med Stein Torleif Bjella (i salg nå)

Klokken 19.00 i Maskinhallen

Det er bare å glede seg til et nytt dypdykk i Bjellas låt-univers. Sørgmodig glede og romantisk hjertesorg.

——————————————————————————————————————–

SØNDAG 20. SEPTEMBER

Forestilling «Nå Løper Vi» av Pia Maria Roll, Sara Baban og Buzhan Baban.

Klokken 13.00 og 18.00 i Scene 1

I forestillingen «Nå løper vi» konfronteres vi med vår egen samtid gjennom et dokumentarisk møte med søskenparet Sara Baban og Buzhan Baban. Her følger vi søskenparets åtte års lange flukt fra hjemmet sitt i det irakiske Kurdistan til Norge. Passer for alle fra 10 år og oppover.

Billetter til alle Kapittel-arrangementene kan kjøpes via programsidene våre. Velkommen!

FEM SPØRSMÅL: MARIE KALLEVIK STRAUME

Home and away – Marie Kallevik Straume har residens i Speilet de neste to ukene. For tiden tar hun skuespillerutdanning på Lecoq i Paris. Vi tok en prat med henne om Vegard Hoel, Fieldworks og luften på Vestlandet.  

NAVN: Marie Kallevik Straume
FØDT: 15.02.92
FRA: Bekkefaret i Stavanger 
BOR: Paris 
UTDANNING: Utdannet skuespiller fra École de Théâtre Jacques Lecoq i Paris og LAMDA, London

Hva jobber du med nå?

Egentlig skulle jeg ha brukt denne residensen til å jobbe med et prosjekt med to scenekunstkollegaer fra Korea og England. Men sånn ble det ikke, så da måtte jeg snu meg rundt og jobbe med noe annet.  Jeg er i startfasen av å utvikle en teaterforestilling om måtehold. I en tid hvor vi har overflod av goder, hvor vi kan spise hele kaka hver dag, vil jeg utforske om måtehold er mulig. Om begrensning lar seg gjøre når vi har tilgang til alt – mat, reiser, produkter osv – døgnet rundt. 

Det er første gang jeg lager teater alene, og det synes jeg er skikkelig stas, men samtidig veldig skremmende. 

Hva er ditt forhold til Tou?

Jeg har spilt her med fire produksjoner tidligere, sist i sommer med MÅGÅ. Jeg digger Tou, bygget lever! Det er et hus som er veldig stort og lite på en gang. At de som jobber her, ser først etter muligheter og er villige til å strekke seg langt for å få ting til, er det beste med Tou. Tou er helt unik, jeg kommer ikke på noen kulturinstitusjoner som kan sammenlignes med Tou. 

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med scenekunst? 

Det må være da jeg hadde Vegar Hoel som instruktør på skoleteateret på St. Svithun videregående, Sigyn. Han åpnet opp en verden jeg aldri hadde sett før, jeg visste ikke at teater kunne være sånn. Magisk. Og så var han den første som virkelig tok meg på alvor som skuespiller. Vegar er en fantastisk kunstner. Han er fortsatt den i bransjen jeg ser mest opp til. 

Når du er ferdig med din utdannelse – hvordan ser du for deg livet med scenekunsten og hvor skal du ha base?

Det er litt vanskelig å vite, og det er helt ok. Jeg trenger ikke å slå meg til ro enda. Jeg er ikke ferdig med å bo i Paris. Brussel virker ultrafett – de er i Europa-toppen på samtidsdans, og er rett og slett en bra og pulserende kulturby. Akkurat nå, vil jeg jobbe med alt, over alt. Men det går jo kanskje ikke lenger?

Jobber jeg med egne ting i Norge, håper jeg det blir Stavanger. Det er noe med Vestlandsluften. Og Tou, selvfølgelig. 

Fortell om en scenekunstopplevelse som har betydd mye for deg?

“Carry on” av kompaniet Fieldworks. 

Det er en forestilling hvor man i et stort bygg blir geleidet rundt av utøvere som dukker opp og forsvinner om hverandre. For meg gjorde denne forestillingen det tydelig at scenekunst ikke trenger å være en passiv, stillesittende opplevelse for publikum.

I forestillingen ble jeg med på en fysisk og emosjonell reise, som jeg ikke visste hvor skulle ta meg. For meg er det sånn bra scenekunst skal være. Jeg har sett den to ganger, på Sentralbadet i Bergen og på Tou. Begge stedene, tenkte jeg at det var som om forestillingen ble laget for akkurat det bygget, og ikke kunne ha bli vist noe annet sted. 

Den var magisk. Andre gang i intervjuet jeg bruker ordet magisk! Når teater føles magisk… da finnes det ikke noe bedre. Det gjelder å ikke glemme den følelsen i perioder hvor jeg jobber hardt for mange nei, ikke vet når neste lønning kommer, og tvilen kommer luskende.

Foto: Hanne Nygård

COMEDOR – THOSE WHO KNOW, THEY KNOW!

I mai 2019 åpnet Fortou en forlengelse av streetfood-konseptet sitt med spisestedet Tako Taqueria i Kvitsøygata 22. Med et tydelig mål å vise Stavanger hva en taco kan være har bydelen, byen og regionen tatt stedet i mot med åpne armer. Kjøkkenet har fokus på taco inspirert av det meksikanske kjøkkenet. Milevis unna hermetisk mais, revet Norvegia og den velkjente tex-mexen du finner i butikken.

Ved siden av taqueriaen har et nytt konsept vokst frem i det små. En slags restaurant i restauranten – litt under radaren for de fleste. “Those who know, they know” har vært tanken. Frem til nå.

Konseptet har nå fått et navn: Comedor! Takos’s lille spisestue. Hos Comedor serveres det en gjennomført seks-retters meny inspirert av Mexico og Sør-Amerika. Rettene består av lokale råvarer, kombinert med krydder og spennende ingredienser fra kontinentet. Menyen endres hver måned og tilbyr alltid en vinpakke av naturvin som passer godt til maten.

Menyen for august byr på blant annet oksetartar, kveite, blomkål, lam og rabarbra. For full meny, vinpakke og booking, les mer her: Comedor