MUSIKKSESJONEN + MUSIKKSESJONEN LIVE

MUSIKKSESJONEN:
Star, Tou, Nopa, Music Norway og Akks er arrangører av Musikksesjonen 2019 – en konferansedag og bransjetreff for artister, musikkbransje og ekte musikkelskere. Med andre ord er det åpent for alle.

Årets sesjon byr på innsikt, nettverk og markedskunnskap med blant andre Jan Ove Ottesen, Bendik og Jørgen Avsnes. Sesjonen åpner klokken 11:00 hvor programmet varer frem til 16:00. 

Fullstendig program og kjøreplan finner du HER.

MUSIKKSESJONEN LIVE:
Etter Musikksesjonen er det duket for Musikksesjonen Live, en unik konsertkveld med musikk-Norges neste stjerneskudd fra regionen!

PROGRAM:
20:00 – Dørene åpner
21:00 ? Starpalace (Maskinhallen)
21:20 ? Rebekka (Foajé)
21:40 ? Kapteinen (Maskinhallen)
22:15 ? Solå (Foajé)
22:45 ? TØFL (Maskinhallen)
23:20 ? Edvard Borneo (Foajé)

Billetter finner du HER.

BJØRNEN URSULA KOMMER TIL TOU

BJØRNEN – en sanselig, leken og forunderlig forestilling om og med en bjørn.

URSULA gleder seg stort til å besøke oss – og nå skjer det! Grethe og Signe Irene kommer også. Grethe vil ta barna med på lekne, teatrale og performative handlinger, og Signe Irene vil synge, spille sanger og leke med lyder sammen med barna.

Forestillingens uttrykksform er en sammenblanding av lek, musikk, teater og performance, og den inneholder mye involvering og interaksjon med publikum.

Forestillingen er gratis for barnehager og spilles i uke 39 på Tou. Forestillingen tilpasses aldersgruppene 2-3 og 4-5 år. Varihet: 30-40 minutt.

For påmelding send navn på barnehage og kontaktperson, antall barn, aldersgruppe og ønsket tidspunkt til mari@touscene.com

Mandag 23.09 klokken 09.30 og 11.30
Tirsdag 24.09 klokken 09.30 og 11.30
Onsdag 25.09 klokken 09.30 og 11.30
Torsdag 26.09 klokken 09.30 og 11.30 

PS: URSULA har også sitt eget motto: Ja, til klemming – og nei, til skremming! 

Involverte:
Grethe Bekkevold
Signe Irene Time

FEM SPØRSMÅL: INGRID TOOGOOD

Ingrid Toogood har hatt sin kunstneriske base på Tou i mange år, og husker tilbake til når det var kald trekk og hull i veggen. Selv om hun aldri planla å bli kunstner, ble det en naturlig del av livet. Nå jobber hun blant annet i et tverrfaglig prosjekt med dansere, musikere og skuespillere.

NAVN: Ingrid Toogood
FØDT: 1976
FRA: Sola
BOSTED: Stavanger
UTDANNET: Kunsthøyskolen i Oslo. Først ett år ved Institutt for klær- og kostymer, deretter BFA og MA ved Institutt for farge. Før det gikk jeg to år på Kunstskolen i Rogaland. 

Hva jobber du med nå? 

Jeg jobber med prosjektet ”L longed for it”, som er en performativ installasjon jeg utvikler i samarbeid med koreograf og danser Therese Markhus. Prosjektet består av fire store skulpturer med hull i, som fire dansere skal bevege seg i, og danne ulike komposisjoner i rommet. Prosjektet har sin første visning på Stavanger kunstmuseum 14. november, deretter skal det vises på forskjellige steder rundt omkring i Norge.

Med i prosjektet er også dansere Tone Martine Kittelsen, Stine Isachsen Knudsen, Camilla Apeland, Victoria Jane Harley, skuespiller Nina Ellen Ødegaard og musiker Magnus Vanebo.

I tillegg til dette jobber jeg med en maleriserie som har kommet til parallelt med utviklingen av det performative verket, og danner et tilhørende visuelt landskap på lerret. Maleriene er malt slik at det oppstår illusjoner av flere hull innover i flaten, noe som gjenspeiler oppbyggingen av skulpturene vi bruker i performancen. 

Hva er ditt forhold til Tou?  

Tou har for meg alltid vært et pulserende og inspirerende sted. Før i tiden var det spennnede å bevege seg til østre bydel og til ned til Tou. Det var liksom en magisk aura rundt dette stedet. Jeg danset meg gjennom flere klubbkvelder under NuMusic og hadde tidlig atelier på bygget, selv om det var hull i veggen og iskaldt. Atmosfæren rundt Tou har alltid gitt meg gode vibber. Nå er jeg så heldig å være en del av det fantastiske Atelierhuset. Her er vi en god gjeng med kunstnere som møtes til lunsj hver dag og jeg elsker å kunne gå på jobb her!

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med kunst? 

Jeg har alltid vært interessert i kunst og har gjennom hele oppveksten min blitt eksponert for kunst av alle slag. Dette gjorde at det ble naturlig for meg å studere kunst. Men jeg bestemte meg vel egentlig aldri for å bli kunstner noen gang, det har bare skjedd gradvis og nå sitter jeg her, som kunstner!

Fortell om en kunstopplevelse som har betydd mye for deg? 

Jeg husker godt en Sigmar Polke- utstilling jeg så på Astrup Fearnley museet som studentJeg ble bergtatt av hvordan han kunne oppnå så mye rom og dybde både formalt og mentalt gjennom maleriet og den todimensjonale flaten. Denne opplevelsen gjorde nok at jeg ikke mistet troen på maleriet.

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med kunst?

Fordi jeg ikke kan leve uten å skape kunst og fordi jeg er helt sikker på at kunst beriker sjelslivet og er en nødvendighet.

Les mer om Ingrids kunstnerskap her.

WAYS OF SEEING TIL STAVANGER

I november 2018 hadde teaterforestillingen Ways of Seeing premiere på Black Box teater i Oslo. Det ble starten på en opphetet debatt om ytringsfrihet. Nå kommer den omstridte forestillingen til Stavanger.

Under Kapittel 2019 samarbeider Rogaland Teater, Kapittel og Tou om å vise Ways of Seeing på Rogaland teaters hovedscene 16. september kl 19:00. Forestillingen og en kunstnersamtale inngår i festivalprogrammet og er et oppspark til Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som går av stabelen 18. til 22. september.

Aldri tidligere har en teaterforestilling vært utgangspunkt for tilsvarende oppmerksomhet og engasjert debatt. Gjennom å utforske temaet overvåking og grensene mellom hva som er lov og hva som er ulovlig, setter stykket viktige spørsmål på dagsorden. En forestilling som har skapt så mange debatter og skarpe fronter i ordskiftet er av offentlig interesse, og som et bidrag til den opplyste samtalen og i ytringsfrihetens navn ønsker Rogaland Teater, Kapittelfestivalen og Tou å legge til rette for at publikum nå kan danne seg en mening på bakgrunn av det faktiske verket.

Forestillingen har skapt debatt i og om mange ulike fagfelt, og har vært utgangspunkt for diskusjoner om ytringsfrihet, jus, etikk, politiets rolle, kunstens rolle, mediehåndtering, kommentarjournalistikk, armlengde-prinsippet, maktforhold og stipendtildelinger. Ways of seeing ble nominert til Årets forestilling under Heddadagene 2019.

Ways of Seeing
Rogaland teater
16. september
Billetter er i salg her

GUNDELACH TIL HØSTENS PROGRAM

Kai Gundelach har fra ung alder vært en del av Oslos klubbmiljø, der han som 16-åring var oppvarmer for flere store navn på klubbscener og festivaler.

Det var først i 2015 da låten Spiders hadde premiere på musikkbloggen Pigeons and Planes at Gundelach sitt eget sound fikk fotfeste, og en identitet begynte å forme seg. Dette var første resultat av samarbeidet med den New York-baserte produsenten Joel Ford (Autre Ne Veut, Oneohtrix Point Never, Cyril Hahn).

I mellomtiden har han etablert seg som en av de mest interessante popartistene i Norge med en unik vokal og et særpreg av de sjeldne. Gundelach har komt ut av undergrunnen og frem i lyset med Spellemanns-nominasjon og masse internasjonal oppmerksomhet. 

Gundelach lager diskret og smart elektronika, hvor den polerte produksjonen står i stil med uttrykket. Med sin gripende falsett og noir-produksjoner har han publikums oppmerksomhet uansett hvor han spiller. 

Han ble tidligere i år invitert av Munch-museet i Oslo til å gjøre en musikalsk tolkning av et av Munchs malerier. Resultatet var låten «Bolder» som ble sluppet tidligere i vår. Prosjektet fortsetter med flere singler, og kulminerer i minialbumet “My Frail Body” og en påfølgende turné denne høsten.

I 2018 spilte han på Tou for andre gang og produserte en av fjorårets fineste konserter med sin finslipte fremføring. I Maskinhallen tror vi hans nye musikk virkelig kommer til sin rett, og håper at du legger turen til Tou for en av sesongens store musikalske høydepunkt.

Hvem: Gundelach
Når: 25. oktober
Hvor: Maskinhallen
Billetter finner du her

NY SESONG I BRUKSROMMET

Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Atelierhuset. Prosjektet driftes i samarbeid med Tou og har 4 utstillinger i året.

Høstens første utstilling er ved kunstner Preben Holst. Han arbeider med tematikken mennesker og identitet, med fokus på unge menneskers liv. Utstillingen er sentrert rundt videoarbeidet med tittelen Blondey- a picture of youth, en collagefilm med korte filmklipp av gutter i ulike faser av tenårene. 

Preben Holst har sin BFA fra Kunstakademiet i Trondheim, og MFA fra Malmö Kunsthögskola. Som student mottok han Victor-stipendiet i forbindelse med utstillingen Nytt Nordisk Fotografi på Hasselblad-stiftelsen i Göteborg. I 2011 fikk han Sparebanken Pluss sin kunstnerpris i Kristiansand og hadde samtidig utstilling ved Sørlandets Kunstmuseum. I 2017 gav Holst ut sin første bok, Things that never happened, på forlaget Teknisk Industri. 

Holst har blant annet stilt ut på Trafo Kunsthall, Trondheim Kunstmuseum, Fotogalleriet, Akershus Kunstsenter, Hasselblad Centeret og Kunstnernes Hus. Nå kommer han til Stavanger og Bruksrommet på Tou. 

Blondey – a picture of youth
Preben Holst
Vernissage: Torsdag 12. september kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag. 13 september – 15. september kl 12.00-16.00 

STAVANGER PÅ SKEIVÅ – TOU ER MED!

Velkommen til Stavanger på skeivå 2019?

Vi på Tou er stolte over å være en del av festivalen som fremmer solidaritet, mangfold, åpenhet og inkludering. Verdier som vi også jobber for og identifiserer oss med på tvers av kunstfeltene.

Festivalen arrangeres av FRI Rogaland, som er foreningen for kjønns og seksualitetsmagfold.

Det er som alltid et bredt program ved flere av byens scener med mange ulike aktiviteter. Festivalens aktivitet 4-7. september er lagt til Tou i Kvitsøygata 25. Det er også her lørdagens parade ender opp.

Løpende program-lansering finner du på Skeiva.no. Programmet på Tou er følgende:

ONSDAG
Offisiell skeivå-åpning?
Kl: 20.00

TORSDAG
Debatt og panel
Kl: TBA

Skeivt arkiv – Historiske tilbakeblikk og merkedager
Kl: TBA

FREDAG
Show / Dragshow!
Kl: TBA

LØRDAG
Pride parade – Fra torget i sentrum til Tou i Stavanger Øst?
Kl: 13.00

Pridepark – Etter paraden blir det musikk, underholdning, taler, mat drikke og uteservering på ØST ølbar
Kl: 15.00

Skeiva nattå – Klubb og lounge i byens råeste lokaler?
Kl: 20.00
PS: Billettsalg i døren

STORHAUG UNLIMITED TRENGER DINE IDEER

Tidligere i år etablerte nabolags-inkubatoren Storhaug Unlimited seg bare et steinkast fra Tou og Kvitsøygata 25. Storhaug Unlimited støtter lokale ildsjeler som ønsker å starte virksomheter som kommer lokalsamfunnet til gode, og er en del av Stavanger kommunes områdesatsning på Storhaug.

Vi heier på nærmiljøet og tror på at gode ideer for nyskaping og myldring kan komme fra alle deler av samfunnet. Det å løse sosiale utfordringer gjøres i felleskap, og her ligger alt til rette for et bredt spekter av forslag.

Første vurdering av søknader vil skje tirsdag 13. august. Det har allerede kommet inn mange spennende søknader, men er ikke for sent å søke om støtte fra august.

Vi på Tou oppfordrer alle med gode tanker om å komme på banen og søke.

Les mer om mulighetene på Storhaug Unlimited sin hjemmeside.

Go Storhaug! 

T-TIME LÆRER PROSESSENE I TORONTO

T-Time Vinyl Plant er vårt nyeste tilskudd til Tou-familien, og skal produsere kvalitets-vinyl til musikkbransjen i historiske lokaler i Kvitsøygata 25.

Selv om T-Time har globale ambisjoner er det et åpent og inkluderende vinyltrykkeri som bygger bro mellom gamle tradisjoner og moderne teknologi.

Daglig leder Sigve Håland har i sommer tilbrakt flere uker hos kanadiske Viryl Technologies i Toronto, som er vår leverandør av den nye vinylpressen. Viryl Technologies er en liten men kvalitetsbevisst leverandør som kan skilte med store kunder innen musikkbransjen verden over.

Vår nye maskin som er på plass i slutten av september, har den nyeste teknologien som sikrer en produksjon som tar hensyn til både forbruk, avfall og miljø. 

Turen til Kanada har vært knyttet opp til hele produksjons-løpet av platene, og hvordan vi skal levere produkt av høyeste kvalitet.

Åpningen av T-Time er satt til slutten av året.

Les mer og følg hverdagen på Insta og Facebook

FEM SPØRSMÅL: RUNA NORHEIM

Runa Norheim har vært i residens hos oss de siste ukene, og syntes at Tou har både vokst og modnet i takt med henne de siste årene. I høst kan du se forstillingen hennes «Koreografi for Kroppen min» i Scene 1.

NAVN: Runa Norheim
FØDT: 18.09.1987
FRA: Hommersåk
BOSTED: Stavanger
UTDANNET: MA – Koreografi, BA – Skuespill, Post-dramatic Theatre studies og Dans på DOCH Stockholm konstnärliga Högskola, Akademi for Scenekunst Høgskolen i Østfold, Dartington College of Arts. 

Hva jobber du med nå? 
En forestilling som heter «Koreografi for Kroppen min». Egentlig skulle jeg ønske at den het «Uendelighetslære og andre sekreter», men det blir så tungt. Den spiller her på Tou 30 og 31. oktober. 

Hva er ditt forhold til Tou? 
Da jeg vokste opp syns jeg at rølpet rundt Tou var veldig tiltrekkende. Det vil si at jeg har tagget på veggene, sneket meg inn på konsert som mindreårig og vært på ulovlige fester. 

Da jeg hadde juleferie fra studiene i Fredrikstad skrev jeg til Tou for å høre om jeg kunne låne et hjørne. Jeg ville jobbe med en idé til en performance. Jeg fikk nøkkel og kode til alarmen og satt alene i dette store slottet og hørte høy musikk hele natten. Jeg tror ikke jeg fikk gjort så mye konkret den julen, men det var da bygningen og meg ble venner for alvor. 

Da jeg bodde utenlands tok scenekunstansvarlig Lene Aareskjold kontakt og sa «Du må komma deg hjem å jobba». Denne setningen resonerte, og da jeg ble kastet ut av Danmark (lang historie) og var både hjemløs og arbeidsløs trengte jeg et sted å være. Det fikk jeg. 

Tou har gjennomgått mange faser og hatt ulike identiteter, og det har jeg også. Etterhvert som Tou har blitt voksen har jeg også modnet litt. Jeg jobber i periferien av mange kunstfelt og her på Tou finnes det virkelig mange fasiliteter og mennesker som støtter opp under den tverrfaglige naturen som scenekunst har. 

Vi som jobber med «Koreografi for kroppen min» har de siste ukene tatt opp lyd på Tou Lyd, brukt dansesalen Speilet, lånt utstyr fra Atelierhuset, laget slim i bøttekott, skrevet tekst på Loftet og diskutert tittel på ØST. Vi har ikke beveget oss utenfor tomten, men snakket med musikere, lydfolk, kunstnere, administrasjon, håndverkere, teknikere, ingeniører og bargjester om forestillingen.  

Min kunstneriske prosess og Tou’s tverrfaglige profil passer veldig godt sammen. Viktigst av alt begynner miljøet på Tou for alvor å bli noe helt aldeles nydelig. Tou har en slags magisk kraft som bare kunst og øl har, til å samle mye fine folk.

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med scenekunst? 
Jeg var utilfreds med hvordan voksenverden så ut. Full av kompromiss og aksept for at verden ser ut som den gjør. En av scenekunstens premisser er spørsmålet «Tenk hvis». Det er så enkelt og enormt kraftfullt. Tenk hvis.   

Fortell om en scenekunstopplevelse som har betydd mye for deg? 
Jeg liker egentlig ikke å stå på scenen. Blir så nervøs i forkant. En gang stod jeg der likevel og la merke til at jeg plutselig så klarere, hørte tydeligere og følte meg mer tilstede. Det var som at tiden gikk saktere og jeg befant meg i et slags hyperøyeblikk. Det var så rått, men så ble jeg klar over at publikum ikke hadde det på samme måte. 

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med scenekunst? 
Etter dette øyeblikket, som jeg beskriver ovenfor, har jeg egentlig laget verk som forsøker å sette publikum i den situasjonen. Jeg etterstreber å skape rammer hvor vi ser mer, hører mer og føler oss mer tilstede. Zoome inn og zoome ut. Scenen fungerer godt som et utgangspunkt for å oppnå det. 

En annen grunn er de diskursene som finnes i scenekunstfeltet. Jeg er opptatt av feminisme, politikk, etikk og hvordan vi mennesker forholder oss til verden på. Jeg kjenner ikke til et annet yrke hvor jeg kunne rotet rundt i disse samtalene på samme måte.